Getost- och chililasagne med zucchini // Köttfärssås för gudar

Här ska ni få min godaste lasagne, och i och med det även den godaste köttfärssåsen. Ever. Hemma i Luleå är mamma den självutnämnda köttfärssåsdrottningen (hög status) och jag har alltid vägrat att äta all köttfärssås som inte var hennes eftersom att inget kunde mäta sig med den, men nu! Nu kanske det är dags för en liten tävling när jag kommer hem till påsk, om jag vågar. Känns som att det kan bli rätt hetsk stämning.
 
 
 
Köttfärssås för gudar
 
500g köttfärs
1-2 lökar
1 burk krossade tomater
3 klyftor vitlök
ca 5 st soltorkade tomater
3 dl rött vin
½ dl tomatpuré
½ dl ketchup
1 msk köttfond
Ett litet paket plommontomater
Chiliflakes eller liknande efter smak
Salt & peppar
(Några champinjoner är gott att hacka ner också, och man kan lätt dryga ut med 2 rivna morötter, men det ovan är mitt grundrecept)
 
Till lasagnen
1 st zucchini
lasagneplattor

Ostsås
3 dl grädde
150g getost
vitpeppar
 
Släng ihop köttfärssåsen, ni vet ju hur man gör. Steker det som ska stekas, hackar det som ska hackas och så i med allt i grytan. Låt det koka så länge som möjligt så blir den god godare godast. Jag brukar göra den klar rätt tidigt också får den stå och puttra och gosa till sig i ett par timmar tills det är matdags.
 
Ta fram en osthyvel och riv zucchinin i "remsor".
 
Värm grädden i en liten kastrull och smula ner getosten. Krydda med vitpeppar och låt det koka ihop på svag värme tills osten smälter och det blir lite tjockare i konsistensen.
 
Ta fram en lämplig ugnsform och fyll på med ett lager köttfärssås, ett lager lasagneplattor och ett lager zucchiniremsor. Fortsätt att varva lagren tills formen är full, och häll sedan över ostsåsen. In i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter, det är lite olika för olika lasagneplattor så läs på paketet. Lägg på en bit folie över formen efter ett tag om ostsåsen börjar se lite bränd ut.
 
Ta ut ur ugnen och låt den stå och dra till sig i några minuter. Servera med en god sallad!
 
 
 
 
 
I've got another confession to make, Recept (mat&bak) | chili, chililasagne, getost, köttfärs, köttfärssås, köttfärssås för gudar, lasagne, middag, zucchini | | Kommentera |
Upp