Inälvsmat är inte min grej // Recept på kycklinggryta

Om jag ska välja från alla världens kök, så är asiatisk mat lätt en vinnare för mig. Kinesiskt, thai, you name it and I will eat it. Förutom den gången när vi var hemma hos Davids föräldrar och jag såg så himla mycket fram emot kinesisk frukost. Också frågade jag Davids pappa vad vi skulle äta och han svarar med världens stoneface "Kinesisk njurgröt"

Njurgröt........

Höll på att kräkas lite i munnen, men som tur var fick vi dumplings och bao-zi istället! Dumplings antar jag att ni har koll på, men bao-zi är typ en sorts brödbulle med fyllning i, man kan ha i lite vad som helst, typ grönsaker, svamp eller kött men jag föredrar kött. Jättegott! Kinesisk frukost är ju betydligt mer matig än svensk frukost. (Pluspoäng: Ifall någon av er har sett Firefly som är typ världens bästa serie, så pratar dom om och gör referenser till bao hela tiden)

Hur som helst, jag slängde ihop en snabb liten nudelgryta till lunch igår, och eftersom att den blev supergod så ska ni få receptet!

För två 2 portioner behöver du:
Valfri sorts nudlar (jag brukar för det mesta ha glasnudlar, men nu hade vi bara äggnudlar så det fick duga, och det är ju upp till personlig smak)
1 stor kycklingfilé
1 burk kokosmjölk
1 tsk röd currypaste
2 tsk grön currypaste
1 tsk sambal oelek
Koriander efter smak
1 tsk socker
1 tärning hönsbuljong
1 lime
1 tsk paprikapulver

Skär kycklingen i strimlor. Stek kycklingen och häll på kokosmjölken. Blanda i resten av ingredienserna och pressa limen i grytan. Tillaga nudlar för två personer enligt paketet, och när dom är klara så häller du av vattnet och lägger i nudlarna i kycklinggrytan och blandar om. Servera!

 
I've got another confession to make, Recept (mat&bak) | bao, baozi, firefly, kinesiskt, kyckling, nudlar, thai | |
Upp