Craving for carnitas

Fick världens städ-ryck nyss. Steg upp, satte igång kaffekokaren och började småplocka lite. Slutade med att jag till slut fick in alla kläderna från sovrumsgolvet till garderoben, äntligen började beta av tvättberget som ligger och framkallar ångest, och fick igång diskmaskinen. När jag var klar med det hade visserligen kaffet hunnit kallna, men vad gör väl det när man känner sig som superwoman. Jätteduktigt för att vara mig!
 
Nu ska jag gräva ner mig i juridikböckerna resten av dagen, och kanske komma upp för luft någon gång till middagstid. Jag är så himla pepp på att laga mat nu, för jag hittade en massa goda saker på extrapris den här veckan (att kolla igenom alla reklambland som kommer på måndagarna är näst intill högtidligt för mig), bland annat jättebilligt högrev på Hemköp, så jag ska definitivt laga Carnitas någon dag till veckan. Carnitas brukar egentligen göras på fläskkött, men YOLO och allt sånt. Bara att öka koktiden med någon timme. Ååååh det luktar alltid så sjukt gott när man lagar det också, nu blev jag jättesugen!
 
I've got another confession to make | | Kommentera |

Getost- och chililasagne med zucchini // Köttfärssås för gudar

Här ska ni få min godaste lasagne, och i och med det även den godaste köttfärssåsen. Ever. Hemma i Luleå är mamma den självutnämnda köttfärssåsdrottningen (hög status) och jag har alltid vägrat att äta all köttfärssås som inte var hennes eftersom att inget kunde mäta sig med den, men nu! Nu kanske det är dags för en liten tävling när jag kommer hem till påsk, om jag vågar. Känns som att det kan bli rätt hetsk stämning.
 
 
 
Köttfärssås för gudar
 
500g köttfärs
1-2 lökar
1 burk krossade tomater
3 klyftor vitlök
ca 5 st soltorkade tomater
3 dl rött vin
½ dl tomatpuré
½ dl ketchup
1 msk köttfond
Ett litet paket plommontomater
Chiliflakes eller liknande efter smak
Salt & peppar
(Några champinjoner är gott att hacka ner också, och man kan lätt dryga ut med 2 rivna morötter, men det ovan är mitt grundrecept)
 
Till lasagnen
1 st zucchini
lasagneplattor

Ostsås
3 dl grädde
150g getost
vitpeppar
 
Släng ihop köttfärssåsen, ni vet ju hur man gör. Steker det som ska stekas, hackar det som ska hackas och så i med allt i grytan. Låt det koka så länge som möjligt så blir den god godare godast. Jag brukar göra den klar rätt tidigt också får den stå och puttra och gosa till sig i ett par timmar tills det är matdags.
 
Ta fram en osthyvel och riv zucchinin i "remsor".
 
Värm grädden i en liten kastrull och smula ner getosten. Krydda med vitpeppar och låt det koka ihop på svag värme tills osten smälter och det blir lite tjockare i konsistensen.
 
Ta fram en lämplig ugnsform och fyll på med ett lager köttfärssås, ett lager lasagneplattor och ett lager zucchiniremsor. Fortsätt att varva lagren tills formen är full, och häll sedan över ostsåsen. In i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter, det är lite olika för olika lasagneplattor så läs på paketet. Lägg på en bit folie över formen efter ett tag om ostsåsen börjar se lite bränd ut.
 
Ta ut ur ugnen och låt den stå och dra till sig i några minuter. Servera med en god sallad!
 
 
 
 
 
I've got another confession to make, Recept (mat&bak) | chili, chililasagne, getost, köttfärs, köttfärssås, köttfärssås för gudar, lasagne, middag, zucchini | | Kommentera |

Student + Dying = Studying

Oj oj oj, här har vi någon som försummat sin blogg. Men for a good cause I tell you, gissa vem som äntligen har fått upp ett plugg-flow? Ibland är ångest bra, insåg liksom att ifall jag inte pluggar så kommer jag att ligga gråtandes i fosterställning nästkommande tre veckor och det kändes ju inte som ett jätteroligt sätt att spendera första halvan av mars på.
 
Jag steg upp tidigt idag med förhoppningen om att ta mig igenom en bok om Arbetsrätt, men sen insåg jag tyvärr att det var betydligt skönare att spendera morgonen i soffan med en kopp kaffe och The Hotel Inspector (g u i l t y  p l e a s u r e). Måste ladda upp krafterna så jag orkar med dagens föreläsning. Mikroekonomin dödar mig verkligen, fy sate. Så sjukt konstigt upplägg just nu, först hade vi mikro i några veckor, sedan hade vi makroekonomi i typ tre veckor och nu ska vi ha mikro i ytterligare någon vecka. Så precis när jag börjat fatta vad mikroekonomi ens innebar så har vi bytt till makro, och när jag precis börjat få grepp om makron så ska vi byta tillbaka till den jäkla mikron.
 
Så nu fattar jag istället ingenting :-)
 
Bra :-)
 
Min lilla plugghörna i gästrummet
 
 
 
 
 
 
I've got another confession to make | | Kommentera |
Upp