Seafood deluxe

Plugga, plugga, plugga, plugga, plugga. Så har mitt mantra gått den senaste veckan, och det är ju nytt och spännande för att vara mig. Nej men jag tycker faktiskt att jag har varit duktig nu och gjort mitt bästa. Tentan är om några timmar och det får väl gå som det går, men jag vet i alla fall att jag har ansträngt mig.

Fast jag har ju inte bara pluggat, utan i lördags hann jag få mig lite girls time med Lisa och Maja. Vi åt ost och drack vin som sig bör när man ska prata om livet, och det är ju välbehövligt ibland.
Men whats up med att det har varit så otroligt fint väder?! Typ 20+? Jag har kunnat ligga ute på balkongen och sola och plugga i flera dagar, vilket ju är både fantastiskt och väldigt skönt. Nu verkar det bli lite kallare igen, men det lär ju vända snart.

En fördel med att det är varmt ute är ju att man förutom att sola även kan äta middag på ovan nämnda balkong. Det är något speciellt med att äta utomhus i kvällssolen, maten smakar så mycket godare. Eller så råkar det bara vara så att jag är kick-ass på att tillaga pilgrimsmusslor och tigerräkor ;) Och ja, jag vet att dom där räkorna är bajs, men jag rättfärdigar det med att vi fick dom i gåva. OCH ATT DET ÄR SÅ GOTT.

 
Till musslorna gjorde jag en sås på vitt vin, shalottenlök, grädde, smör tills jag skämdes, och lite citron. Sen stekte vi musslorna med smör och vitlök, så sjukt gott. Räkorna stekte vi lite försiktigt med koriander, vitlök och chili och lät dom fräsa i lite vitt vin på slutet. Åh, vad gott det var! Skön "sommarmat" också när det inte är så tungt, bara att ha lite sallad till.

New in

Några söta klänningar trillade hem i brevlådan tillsammans med lite smycken

 

Foodporn

Jag vill laga mat! Har så sjukt många nya maträtter jag vill prova nu och en massa inspiration i huvudet. I kväll blir det en afrikansk kycklingrätt till middag, och kycklingbenen har legat och marinerats hela natten. Ska slänga in lite abourgine, zucchini, morot, broccoli och tomat i ugnen tillsammans med en massa vitlök också, och jag tror att det kommer bli supergott!

Vi steg upp tidigt båda två idag för att plugga, och sen for vi och storhandlade. Finns få saker som gör mig lika lycklig som att få fylla kyl och frys med en massa god mat och fräscha grönsaker. Nu trängs köttfärs med kycklingklubbor, fläskkarré, pilgrimsmusslor, räkor och lax i frysen och grönsakslådan är fylld till bristningsgränsen med godsaker.
 
David for precis iväg för att jobba en sväng, så jag ska ägna mig åt kurslitteraturen tänkte jag. Usch, tentaångest som fasen, men tror faktiskt att det kommer att gå bra.

I've got another confession to make | | Kommentera |
Upp