Göteborg

Åh vad jag har haft det ljuvligt. Sol, grönt gräs, vår. Gunga, klättra i träd, spela biljard och somna tryggt i någons armar. Fest och dans och frysmat. Det var fint.

Tågresan ner kan bara beskrivas som helvetisk. Visserligen hade halsflussen börjat ge med sig för antibiotikan, men sagda antibiotika orsakade istället magkatarr, vilket resulterade i 19 timmars olidlig plåga och svimmningskänsla. Kunde ju inte direkt sova bort smärtan heller då vi drogs med sittplats. Det var inte så naizigt. Men så fort vi kom fram rusade jag till apoteket, fick medicin, och sedan gick resten av min vistelse i storstan alldeles utmärkt.

Det var lite chock att komma hem till Luleå dock och mötas av snödrivor i oändlighet, samt minusgrader. Grått och trist och äckligt. Och tanken på att jag faktiskt måste ta tag i mitt liv nu var inte heller så trevlig. Trivs mycket bättre i Göteborgsbubblan där det största beslutet man behövde ta var "Ska jag gå 500 meter eller vänta 6 minuter på spårvagnen?".

Jag glömde bort att fota så mycket (oturligt nog, det är ju så himla kul att se tillbaka på bilder och minnas), eller ja, jag har knappt fotat något alls rättare sagt, men en del bilder fick jag i alla fall, så ni kan ju få kolla. Om ni vill. Lägger upp bilder på mina nya inköp senare.


Det här är jag och mitt sällskap för vistelsen/partner in crime David. Also known as Båten. Såhär glada var vi. Hela tiden.


På lördag ägnade vi oss åt lite shopping på dagen, jag fick med mig två par skor och en parfym till exempel. Sedan gick vi till Biljardpalatset och spelade just biljard. Jag förlorade stort, men det var kul ändå. På kvällen drog vi ut till The Queen först, men det var så mycket folk och ingenstans att sitta, så vi ledsnade och drog vidare till P.C ganska snart. Asbra drag där, skön musik.


Jag var cool, obviously.


På söndag (om jag inte missminner mig) klev vi upp superdupertidigt (9.00) och gick på Schacktävling. Det var.. en ny upplevelse. Sedan promenerade vi förbi en lekpark och satt där i en jättestor hängmattsliknande gunga och myste i solen lite för länge. Fick lite arga blickar av alla småbarnsmammor. Men gött ändå. Efter det blev det hem en sväng och sen gofika på Husaren. Sedan promenerade vi till Trädgårdsföreningen och strosade runt i parken ett tag. Klättrade i träd och hittade på äventyr. Film, serier och okristliga mängder chips och dipp på kvällen.


På måndag kväll blev det ut på skojigheter igen. Vi var väldigt taggade, som synes. Den här låten spelades frekvent hela helgen och speciellt före utgång. Vodka/Redbull gör kaos med mig. Eller gör mig i alla fall väldigt rolig. Så det är nog tur att jag inte fotade så mycket trots allt. Eller ok, att jag inte lägger upp alla de foton jag har. LOL. Nä ok, förlåt, skoja. Menade "haha".


Först mötte vi upp Einar och traskade iväg till en pub vars namn jag glömt bort. Där bjöds det på Open mic night och vi slog oss ner med en grupp av Davids kompisar för att vara publik. En av killarna läste upp en dikt som gav mig gåshud ända upp på kinderna, och så lyssnade vi på lite musik och sånt. Sedan drog vi vidare till ett ställe där nedervåningen var pub och övervåningen var någon sorts nattklubb där man kunde spela pingis. Stort dansgolv på ena sidan, och andra sidan bestod av bardisk och ett jättestort pingisbord. Rundpingis på fyllan med typ 30 pers åt gången var.. intressant. Fast jag åkte ut på första slaget i stort sett varenda gång, så det var inte lika kul. På hemvägen övade jag, D och E på våra beatbox-talanger också. Har en liten trevlig video på det, kanske lägger upp senare. Hehe.

På tisdagen skulle Båt'n iväg och jobba så jag blev utslängd kring två och fördrev resten av tiden tills tåget skulle gå med att shoppa med Evelina. Alltså, jag som lovade mig själv att inte köpa sommarkläder har nu resväskan full med två par sommarskor och tre par klänningar. En till fest, och två färgglade till soligt väder. Skäms.
Annars gick tågresan hem mycket bättre än resan ner. Hade sovvagn den här gången och sov som en bebis. Nu ligger jag hemma i sängen och tar igen mitt kaffebehov. Har inte fått vare sig kaffe eller te sedan i torsdags. Det har varit svårt.


Bilder | | En kommentar |

En strimma hopp, fast ändå inte

Hade 40 graders feber igår, men idag hade den gått ned till 38. Halsen var dock DÖD, så jag ringde vårdcentralen för att boka tid och kolla om ja hade fått halsfluss.
Tre olika läkares reaktoner när dom kollade ner i min hals var "ÅH HERRE GUD, HUR KAN DU LEVA SÅHÄR?!" Och ja, det var väl ungefär så jag kände själv också.

Hade i alla fall halsfluss och världens cp-infektion i kroppen, men fick medicin utskrivet som han lovade skulle göra att jag inte led allt för mycket. Det känns skönt i alla fall, att det faktiskt går att lindra allt lite. Annars har jag sprungit runt febrig och handlat bland annat. Köpte typ fyra stycken sådana där måltidsersättnings-shakes som folk använder till viktminskning. Inte för att jag bantar då, utan för att jag är osäker på hurvida jag kommer klara av att svälja fast föda på tåget.

Annars blev det mycket städning och packning och sånt också. Epilerade nyss benen, fattar inte varför jag utsätter mig för den smärtan, but well well, dom är lena nu i alla fall. Tror jag ska hoppa ner under täcket och sova nu, försöka tillfriskna lite under natten.
I've got another confession to make | | Kommentera |

Död

Lider alla helvetets kval. Dör långsamt. Feberdöden.

Började med att jag vaknade och kände att hela halsen var svullen. Samma som jag hade kring jul - inte ont, bara svullen. Panikänsla varje gång jag ska andas eller äta eller prata eller whatever för det känns som om jag ska kvävas.
Var frusen hela dagen, och efter att ha ätit semlor med en kompis och slölyssnat på musik hela dagen började jag känna mig mer och mer hängig. Sådär ont i hela kroppen som man får när man har feber, och hur man fryser och våndas så fort man rör i något. Så.

På bussen hem blev det värre, och när jag väl stapplade in genom dörren så ville jag dö. Ramlade in i sängen och har stannat där hela kvällen, med undantag för en bastupaus för att försöka få upp lite värme när frossan blev för mycket. Låg på bastuhällen i fyrtio minuter och stirrade i taket.
Orkar inte röra mig alls, det är som om alla muskler i kroppen har försvunnit, all energi är borta och det är mördande att bara röra fingertopparna över tangentbordet för att skriva det här.

Vanligtvis hade det ju inte gjort jättemycket att bli sjuk, skönt att slippa skolan lite, men nu ska ju jag och Evelina spendera nitton timmar sittandes på ett tåg till Göteborg på torsdag. Febern bör väl ge med sig tills dess kan jag tycka, men sist höll halsen igång i ungefär två veckor. Kommer alltså gå runt i storstaden och prata som ett kioskmongo eftersom att mina ord förvandlas till tjocka anstränga läten istället för något normalt hörbart.

ROOOOOOOOOLIIIIIIIIIIIIIIIIGT.
I've got another confession to make | | Kommentera |
Upp