.

 
I've got another confession to make, Quote | | Kommentera |

Lite quality time med pappa

Har varit och tränat idag. Känner mig fantastiskt duktig. Så pass duktig att jag tyckte att jag förtjänade en 200 grams Marabou. Vissa säger kontraproduktivt - jag säger belöningssystem!
 
Imorgon tar jag och min älskade pappa vårt pick och pack och kör upp till stugan i Satter. Satter är alltså en pytteliten by i nordligaste Norrland med en befolkning på typ 20 pers. Under högsäsong, that is. Vi köper med oss en massa Siu Mai och soja, och laddar externa hårddisken (som går under namnet Bob) full med filmer och serier. Pappa ska fiska, jag ska läsa böcker, baka scones och skriva brev framför den öppna brasan. Underbart. Två nätter stannar vi, och på torsdag blir det hemfärd.

Nu har jag och pappa sett på lite serier, och jag sitter nyduschad med en kopp te och gosar upp mig i Davids mysiga hoodtröja som jag stal fick låna hem. Näst bästa.
 
 
 
I've got another confession to make | | Kommentera |

Konsten att vara fattig

Jag fick lön idag. Idag spenderades typ halva lönen.

1. Kurslitteratur. Utgiften från helvetet. Klickade "Lägg till i kundvagn" om och om igen och grät. För franska- och kinesiskakursen gick det på ca 1000 spänn. I was fine with that. Sedan tänkte jag att jag för skojs skull kunde titta in och se kursbeskrivningen för Historian. Den är ju internetbaserad så det borde ju inte vara så mycket böcker, om ens några alls? SKOJA BA, fyra stycken böcker på ca 400kr styck, för en kurs som sträcker sig över två månader. Hittade två begagnade, men om resterande inte finns att tillgå på bibliotek så blir det ytterligare 800 spänn. Pang bom.
 
2. Busskort. Jag måste ju kunna ta mig till och från skolan så att jag får någon användning för dom där jävla böckerna. 1500 för ett halvår. Pang bom.
 
3. Göteborgsresa. Flyg + flygbuss = 1800. Måste ju ha lite fickpengar också, 1000 kan vi väl säga om jag ska snåla då. 2800kr. Pang bom.
 
4. Här kan det ju gott och väl räcka tycker man ju, men nu vid middagsbordet såg jag ett trevligt litet kuvert från Skatteverket. Hmm, intressant, tänkte jag. Öppnade - BAAAM, Restskatt 1400:-

RESTSKATT. Det är bara jag som lyckas med det. För att poängtera så har jag jobbat ca 2 månader i sommar, och inte direkt tjänat multum.

Pappas förklaring är att dom har dragit för mycket skatt från mig tidigare, och nu drar ännu mer? Men det är ju lugn för jag kommer få tillbaka det nästa år. Nästa år. Jo men det råkar vara så att jag behöver pengarna NU. Lyckligtvis för mig så gick min gode far med på att betala hälften av summan så tar jag resten på avbetalning i några månader. Men fortfarande. ROLIGT LIV.
I've got another confession to make | | En kommentar |
Upp